Oświadczenie Zarządu MKS Cracovia SSA

• Wideo
10.05.2013
Oświadczenie Zarządu MKS Cracovia SSA
Oświadczenie Zarządu MKS Cracovia SSA w sprawie publikacji w gazetach „Dziennik Polski” i „Gazeta Krakowska” z dnia 10 maja 2013 roku.

Oświadczenie Zarządu MKS Cracovia SSA w sprawie publikacji w gazetach „Dziennik Polski" i „Gazeta Krakowska" z dnia 10 maja 2013 roku.

W „Dzienniku Polskim" z dnia 10 maja 2013 roku (wydania papierowe oraz internetowe), w artykule autorstwa Macieja Kmity, zatytułowanym „Ja „staruszkiem"? Tego nie daruję", a także w „Gazecie Krakowskiej" z dnia 10 maja 2013 roku (wydania papierowe oraz internetowe), w artykule autorstwa Macieja Kmity, zatytułowanym „Gracze z Niecieczy mogą przesądzić o losach Cracovii i trenera Stawowego", czytamy m.in. „Od kilku tygodni praca Wojciecha Stawowego przypomina stąpanie po polu minowym. Klub prowadzi rozmowy z jego potencjalnym następcą Michałem Probierzem. (...) Probierz byłby drugą w ostatnim czasie osobą zatrudnioną w Cracovii z polecenia Zbigniewa Bońka, za którego sprawą trafił do niej dyrektor sportowy Piotr Burlikowski".

Dotychczas Zarząd MKS Cracovia SSA starał się stronić od komentowania doniesień prasowych, jednakże z uwagi na fakt, że wspomniany artykuł zawiera nieprawdziwe informacje, a przez to nosi znamiona działań szkodliwych dla Spółki, Zarząd postanowił zająć zdecydowane stanowisko w tej sprawie.

Zarząd MKS Cracovia SSA kategorycznie zaprzecza  informacjom, jakoby Klub prowadził rozmowy z Panem Michałem Probierzem, a także jakoby zatrudnianie pracowników w Spółce odbywało się z polecenia Pana Zbigniewa Bońka. Są to informacje nieprawdziwe, absolutnie nie mające potwierdzenia w rzeczywistości.

Należy również podkreślić, że trener Cracovii Pan Wojciech Stawowy ma poparcie Zarządu MKS Cracovia SSA, czego jest świadomy i bez względu na uzyskane wyniki  będzie w dalszym ciągu prowadził pierwszy zespół Cracovii.

Zarząd MKS Cracovia SSA informuje, że w związku z publikacją zawierającą nieprawdziwe informacje, będzie domagał się publikacji sprostowań na łamach „Dziennika Polskiego" oraz „Gazety Krakowskiej", zarówno w wydaniach papierowych, jak i internetowych.

Zarząd MKS Cracovia SSA

CRACOVIA TO RÓWNIEŻ